divendres, 9 de juny del 2017

Els infants i adolescents de Cerdanyola decidiran una part de les inversions a fer a la ciutat


El Consell d'Infants i Adolescents celebrat ahir va ser l'inici del procés participatiu i de deliberació per a decidir les inversions d'una reserva de 200.000 euros del pressupost municipal. El 16 de juny es donarà a conèixer la proposta o propostes finalistes.


Gairebé 2.000 infants i adolescents de Cerdanyola del Vallès, amb el suport de les seves famílies, participaran en el procés de decisió de com invertir 200 mil euros del pressupost municipal. El procés participatiu va començar ahir en el si del Consell d'Infants i Adolescents (CIAC), format per una vuitantena d'alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d'ESO dels centres escolars de la ciutat. En el consell estan representats tots els instituts i totes les escoles públiques i concertades, a excepció d'una. Ahir, una vegada presentat el projecte del procés participatiu, els i les conselleres i famílies es van dividir en comissions per a fer un mapa de ciutat, reflexionant sobre els espais més aprofitats, aquells que ho estan menys, les infraestructures que són millorables... seguidament cada comissió va elaborar macropropostes de millora, que a partir d'ara es faran arribar als centres escolars participants, a través dels seus representants al CIAC. Mitjançant diferents dinàmiques participatives, l'alumnat elaborarà llistes de possibles projectes per invertir. La voluntat de l'Ajuntament és que sigui un projecte impulsat pels infants, però que arribi a les famílies i que aquestes s'engresquin enriquint les propostes. Tot aquest procés acabarà amb un plenari en què el Consell d'Infants i Adolescents prioritzarà la o les propostes que finalment es duran a terme i recollirà i seguirà investigant la resta, que poden tenir continuïtat en el següent curs escolar. La culminació de la feina serà la tarda del 16 de juny en què, aprofitant l'acte de tancament de curs, es celebrarà una jornada festiva per a les famílies a on es donarà a conèixer la proposta o propostes finalistes.
El procés participatiu és una iniciativa que s'inicia enguany i es preveu que continuï en els pròxims cursos. La regidora d'Educació, Elvi Vila, destaca que «volem apropar les decisions a la ciutadania i aquest procés és una de les maneres de fer-ho». L'alcalde, Carles Escolà, es refereix a la importància del consell d'Infants i Adolescents i el defineix com a «una escola de democràcia per a que els nens i les nenes coneguin els mecanisme existents per arribar a acords» i afegeix que «amb aquest procés donem veu als infants i adolescents de la ciutat i confiem en la seva capacitat per influir en la realitat que els envolta».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada